Zubni implantati

Zubni implantati

Dentalni ili zubni implantati

Što su zubni implantati?

Zubni (dentalni) implantati su titanski vijci koji nadomještaju izgubljene zube. Sastoje se od dijela koji se ugrađuje u kost i suprakonstrukcije – nadogradnje koja kasnije nosi zub, most ili protezu. Zubni implantati su biokompatibilni, što znači da se potpuno stope s kosti i organizam ih prihvati kao svoje. Posljedica je potpuno prirodan osjećaj i funkcija kakvu ste imali s vlastitim zubima.

Zašto zubni implantati?

1. Spriječite gubitak kosti i mekih tkiva koji se neminovno dešava s gubitkom zuba, time stvarajući velik estetski problem. Bezubost kroz dulji vremenski period dovodi do lošeg prijenosa žvačnih sila, preopterećenja preostalih zuba, pojave glavobolja i bolova u čeljusnim zglobovima.

2. Nadomjestite zube koji nedostaju bez brušenja i opterećivanja zdravih, susjednih zuba.

3. Riješite se nesigurnosti i razmišljanja hoće li vas vaša stara zubna proteza izdati i ispasti u najnezgodnijem trenutku (ručak, sastanak itd.). Zubne proteze na implantatima su u potpunosti nepomične, ne žuljaju, ne smetaju govoru…

4. Jedite svu hranu kao da imate vlastite zube.

5. Vratite samopouzdanje i širok osmijeh na svoje lice!

Jesam li ja idealan kandidat za ugradnju implantata?

Ako vam nedostaje jedan ili više zuba, a želite se ponovno smijati, govoriti i jesti sa osjećajem ugode i samopouzdanja, imamo dobre vijesti za vas! Zubni (dentalni) implantati su nadomjesci zuba koji izgledaju potpuno prirodno i osjećate ih kao da su vaši vlastiti.

Imam li dovoljno kosti za dentalni implantat?

S gubitkom zuba nestaje i potporna kost te meko tkivo. U gornjoj čeljusti maksilarni sinusi „rastu“, a kost je sve tanja i slabija. U donjoj čeljusti je situacija slična. Zbog anatomskih ograničenja više nije moguće ugraditi implantat. No, i tu postoji rješenje. Precizna ortopan snimka ili CBCT pokazuju pravo stanje kosti i na temelju toga se planiraju daljnji zahvati – augmentacija kosti i sinus lift (podizanje sinusa).

Sinus lift je kirurški zahvat podizanja dna sinusne šupljine kako bi se stvorilo dovoljno mjesta za zubni implantat. Ovisno o veličini defekta, sinus lift može biti vanjski (veliki, otvoreni) ili unutarnji (mali, zatvoreni). U stvoreni prostor stavlja se umjetna kost (augmentacija) i zaštitna resorptivna membrana koja kroz 4-6 mjeseci sraste s vlastitom te daje potrebnu čvrstoću i volumen za implantate. Sam zahvat je bezbolan (pod anestezijom), no mogući su prolazna bolnost i oticanje operiranog područja.

Koliko traju dentalni implantati, tj. zubni implantati?

Uz određene uvjete, kao što je činjenica da ih postavlja educirani iskusni implantolog i dobru njegu, zubni implantati mogu trajati doživotno. Održavanje koje zahtijevaju jednako je onom koje treba posvetiti i vlastitim zubima: redovito i temeljito pranje četkicom te uporaba interdentalnih četkica i konca.

Zubni implantati ili zubni most?

Svaki zub koji nedostaje treba nadoknaditi zbog očuvanja funkcije i cjelovitosti usne šupljine, a zubni implantati su najbolji način da bez brušenja okolnih zuba vratite izgubljene zube. Dok je zubni most konstrukcija koja se stavlja preko izbrušenih zubi kako bi ih ojačala, učvrstila i uljepšala, a s primarnom svrhom nadomještanja jednog ili više zubi.

Zubni implantati ili zubna proteza?

Gubitak svih zubi donedavno je završavao nošenjem zubne proteze na koje se pacijenti teško navikavaju i koje funkcijski slabo zadovoljavaju. Ovaj problem je riješen zahvaljujuć zubnim implantatima. Uz samo 4-8 implantata moguće je dobiti fiksni zubni most koji je neusporedivo kvalitetniji i lakši za nošenje od zubne proteze. Ipak, i u slučaju kada zbog financijskih razloga ili ekstremne resorpcije kosti nije moguće ugraditi zubne implatate i fiksni most, postoje dvije solucije: all-on-4 implantati ili zubna proteza poduprta implantatima.

Kako se implantat ugrađuje?

Titanski vijak se ugrađuje u kost, nakon čega se u pravilu čeka nekoliko mjeseci kako bi zubni implantat u potpunosti srastao s kosti. Nakon toga, implantati se otvaraju i nastavlja se s izradom protetskog nadomjestka (uzimanje otisaka, probe itd.). U međuvremenu pacijent nosi privremeni rad koji omogućuje zadovoljavajuću funkciju i estetiku dok se tretman ne završi u potpunosti.

Proteza na implantatima All-on-4

Moderan koncept razvijen da ponudi fiksni protetski rad pacijentima s opsežnim gubitkom kosti u lateralnim regijama i potpuno bezubim grebenima. S all-on-4 sustavom se izbjegavaju teške i dugotrajne rekonstrukcije kosti, inače potrebne za klasičnu implantološku terapiju.

Kako funkcionira all-on-4 implantat?

Cijeli rad, odnosno most, se umjesto na 6 ili 8 drži na 4 posebno pozicionirana i dizajnirana implantata (sukladno najmodernijoj 3D CBCT dijagnostici), a skida se po potrebi zbog čišćenja i godišnje kontrole u ordinaciji. Najbolje od svega je što zube u većini slučajeva možete dobiti u najkraćem mogućem roku – bez čekanja!

 

Zašto Centar za estetsku stomatologiju?

Centar za estetsku stomatologiju Zagreb specijalizirana je stomatološka ordinacija sa vrhunskim stručnjacima u područjima estetske stomatologije. Naš Centar posjeduje najviše svjetske certifikate u estetskoj stomatologiji.

 

Cijene zubnih implantata

Cijena zubnih implantata je u današnje vrijeme nažalost često najbitniji faktor u odluci o dentalnom zahvatu, stoga vam u Centru za estetsku stomatologiju možemo ponuditi više renomiranih implantoloških sustava; ICX, MIS, Ankylos, Straumann te razne mogućnosti plaćanja:

 • Gotovina
 • Kartice:
  • ZABA kartice
  • American Express
  • Diners
  • PBZ kartice
 • Kartice na rate:
  • ZABA i PBZ kartice - do 12 rata beskamatno
  • Diners - do 12 rata beskamatno
  • American Express - do 12 rata beskamatno
 • Potrošački kredit:
  • American Expres do 60 rata
  • Diners do 60 rata
  • Mastercard (Zagrebačka banka) do 36 rata 

Kompletan cjenik svih stomatoloških usluga pronađite ovdje -> Zubni implantati cijena

Ukoliko imate dodatnih pitanja, ili se želite naručiti na kontrolni pregled javite nam se ovdje ili nas nazovite na 01/557 3839.

 

tagovi:

zubni implantati, dentalni implantati, implantati, zubni implantati cijena

 

Podijelite s prijateljima