Zubni implantati – revolucionarni novi dizajn implantata

zubni implantat,implantati MIS,metoda A-PRF

Zubni implantati – revolucionarni novi dizajn implantata

Centar estetske stomatologije kontinuirano radi na implantološkoj i protetskoj edukaciji svojih doktora te uvođenju novih i poboljšanih tehnologija kako bi svakom pacijentu pružili maksimum. Broj pacijenata koji bezbolno i zadovoljno prolaze ugradnju zubnih implantata u našoj ordinaciji raste iz godine u godinu, a dobar glas putuje daleko. Naš trud je prepoznat i od regionalnog zastupnika renomirane tvrtke MIS implant technologies Ltd. te smo nagrađeni njihovim Certifikatom kvalitete.

Implantati MIS se zadnjih 15 godina profiliraju u sinonim za kvalitetu, uz bok najpoznatijim modernim sustavima implantata tipa Straumann i Nobel Biocare, s kojima također često radimo. Svrstava se u top 5 zubnih implantata u svijetu po prodajnim rezultatima, a koristi se u više od 60 zemalja diljem svijeta. MIS implantate smo prije nekoliko godina odabrali i uveli u praksu zbog najboljeg omjera uloženog i dobivenog, što znači da za relativno povoljnu cijenu pacijentu možemo ponuditi jako dobar implantat s garancijom. Taj odabir se pokazao ispravnim te sada ugradnja implantata ovog proizvođača čini otprilike 70% implantološkog prometa u našoj stomatološkoj ordinaciji.

Nedavno je svijet implantata bogatiji za još jedan implantološki proizvod, MIS V3. Dizajn ovog zubnog implantata se trenutno smatra revolucionarnim. Naime, specifičan, nekonvencionalan presjek MIS V3 implantata predstavlja prvi veći skok u implantologiji u zadnjih 10 godina. Ukratko, zbog "trokutasto" dizajniranog gornjeg dijela, umjesto dosadašnjeg kružnog, postoji mali razmak između implantata i kosti, tako da se implantat u kost primarno ne sidri punim opsegom nego samo na kutevima. Pritisak na nježnu kost oko implantata je zbog toga smanjen na minimum. Između dva kuta ostaje ranije spomenuti razmak koji služi kao stabilni spremnik za krv i koštane stanice te se tu s vremenom formira nova, čvrsta kost. Tako sprječavamo nastanak inače prilično česte komplikacije, a to je postupni gubitak kosti te s time i gubitak mekog tikva i estetike u gornjem dijelu implantata, na spoju implantat - zubna kruna. Novi zubni implantat specijalistu implantologije nudi veću sigurnost i mogućnost kvalitetnog izbora u specifičnim situacijama.

Stručnjaci iz našeg tima uvijek traže način kako poboljšati rezultate terapije te ugradnju implantata učiniti jednostavnijim i predvidljivijim, čak i u kompliciranijim slučajevima kada pacijentu nedostaje vlastite kosti. Zastupnici tvrtke MIS implantati omogućili su hrvatskim implantolozima edukaciju pod vodstvom vrhunskog stručnjaka u polju regenerativne medicine, dr.Choukrounom, koji je objasnio prednosti uporabe A-PRF metode (platelet rich fibrin). Ovdje se radi o korištenju potencijala vlastitog tkiva, odnosno, pacijentu se za vrijeme operacije ugradnje implantata uzima krv te se centrifugiranjem izdvajaju tkivne supstance koje, kada se vrate u oštećeno područje, uvelike ubrzavaju i olakšavaju cijeljenje kosti te u konačnici vrlo pozitivno utječu na stabilnost i čvrstoću veze zubnih implantata i kosti. Tako smo postali jedna od rijetkih ordinacija u Hrvatskoj koja je educirana za primjenu ove izuzetno korisne tehnologije.

Certifikat kvalitete za implantate MIS
 
Certifikat za uporabu metode A-PRF
 
tagovi: zubni implantat, implantati MIS, metoda A-PRF
 
Centar estetske stomatologije Zagreb - Objavljeno 08.02.2016 - 14519 pogleda

Sviđa vam se? Podijelite s prijateljima...