Zubna protetika

Zubna protetika

Nedostaje li vam jedan ili više zubi ili vam se ne sviđa izgled vaših zuba?

Zubi koji vam nedostaju mogu se nadoknaditi i izmjeniti protetskim nadomjescima u vidu zubnih implantata, ljuskica, krunica ili mostova. Uvidom u stanje vaših zubi i rentgensku snimku, predložit ćemo vam najbolja rješenja za vaš osmijeh. U našoj stomatološkoj ordinaciji - Centru za estetsku stomatologiju, možemo vam ponuditi sljedeće stomatološke usluge:

Ljuskice za zube

Zubni most

Zubne proteze

Lječenje bruksizma (šripanje zubi)

Zubne krunice
 

Implantati ili zubni most?

Nedostatak zuba može dovesti do štetnih promjena u zagrizu, naginjanja i pomicanja zuba, oštećenja zgloba, razvoja parodontitisa te karijesa. Zubni mostovi su konstrukcije koje nadomještaju izgubljeni zub ili zube te njihovu funkciju i estetiku. Izbrušeni postojeći zubi služe kao nosači na koje se zubni most cementira, a tijelo mosta glumi zube koji nedostaju. Nosači mosta također mogu biti i zubni implantati. Prednost implantata kao nosača je u tome što se za nadoknadu izgubljenih zuba ne moraju brusiti zdravi zubi. Mana su im viša cijena i vrijeme - zubi nosači se izbruse i opterete za 10ak dana, dok se za implantate nosače mora izvesti jedna ili više operacija, zatim period čekanja od nekoliko mjeseci te tek onda završavanje rada. Pravilo je da se implantat i zub ne vežu kao nosači iste konstrukcije jer je implantat s jedne strane nepomičan (ankiloziran) u kosti, dok zub s druge strane ipak konstanto amortizira na svom parodontu (mikrometarski pokreti). Materijali koji se koriste za izradu zubnih mostova su metal keramika ili bezmetalna keramika. Za stražnju regiju se zbog izuzetne čvrstoće i trajnosti kao prvi izbor preporučuje metal keramika, dok se u fronti najbolji rezultati ipak postižu bezmetalnom keramikom.

Primjer klasične procedure izrade zubnih nadomjestaka:

 1. pregled zuba i usne šupljine, digitalni ortopan

 2. prikaz mogućih opcija i dogovor s pacijentom

 3. početak terapije – zubi se bezbolno pripremaju za krunice ili mostove na način da se cirkularno bruse u bataljke pod anestezijom. Bataljak kasnije prima solo zubnu krunu ili postaje nosač mosta te se tako očuva od daljnjeg propadanja.

 4. izrada provizornih zuba

 5. otiskivanje brušenih zuba i zuba suprotne čeljusti

 6. proba rada u više faza, konzultacije s pacijentom i prilagođavanje

 7. cementiranje rada i poduka o oralnoj higijeni

Ili možda zubne proteze?

U slučaju nedostatka većeg broja zubi rješenje je zubna proteza. S obzirom na to da je zubna proteza mobilno pomagalo koje se vadi iz usta, pacijenti se teško navikavaju na pomagalo pa postoje razni načini izrade i retencija u ustima (kopče, krunice, implantati) koji omogućuju ugodnije nošenje pomagala. 

Pogledajte primjer potpune rekonstrukcije kod mlade pacijentice (24) gdje smo uspjeli sačuvati većinu zubi, a pacijentici dali novi osmijeh koji sada s ponosom može pokazati.

Cijene zubne protetike

Redovne cijene zubne protetike kao i sve posebne akcije možete provjeriti u našem cjeniku. Uz posebne akcije dostupne su vam i razne mogućnosti plaćanja

 • Gotovina
 • Kartice:
  • ZABA kartice
  • American Express
  • Diners
  • PBZ kartice
 • Kartice na rate:
  • ZABA i PBZ kartice - do 12 rata beskamatno
  • Diners - do 12 rata beskamatno
  • American Express - do 12 rata beskamatno
 • Potrošački kredit:
  • American Expres do 60 rata
  • Diners do 60 rata
  • Mastercard (Zagrebačka banka) do 36 rata

Ukoliko imate dodatnih pitanja, ili se želite naručiti na pregled javite nam se ovdje ili nas nazovite na 01/557 3839.

 

tagovi:

zubna protetika, zubne proteze, implantati, zubni implantati, zubni most, keramičke ljuskice za zube, kompozitne ljuskice za zubebruksizamzubna krunica

 

Podijelite s prijateljima