Ugradnja zubnog implantata (primjer iz prakse)

zubni implantati, dentalni implantati, zubni implantati cijena

Pacijent dolazi u ordinaciju zbog gubitka gornje desne jedinice. U razgovoru doznajemo da je zub prethodno neuspješno liječen, a zatim je i puknuo cijelom duljinom korijena što je uzrokovalo upalu i bolove. Stoga je izvađen i nadoknađen privremenim zubom zalijepljenim za susjedne zube. To je ugodnije privremeno rješenje za prednje zube od klasične proteze koja nije estetska i ispada prilikom govora i jela. Pacijent kao trajnu opciju traži najbolje estetsko i funkcijsko rješenje. Predložen mu je implantat marke Straumann i kruna na implantatu. Ovakav tretman traje duže i košta nešto više nego klasična protetska terapija gdje se bruse susjedni zubi i radi most, no rezultati su daleko bolji jer štedimo zdrave zube, a i kasnije nema povlačenja zubnog mesa i kosti do kojeg s vremenom dolazi zbog manjka zuba.

Implantat zapravo čuva razinu kosti i zubnog mesa. Ovo je izuzetno bitno jer s vremenom niti jedan most ne može zamaskirati defekt odnosno manjak tkiva koji nezaustavljivo nastaje. Također, ako se odmah ne pristupi ugradnji implantata ili ako je prethodno postojala jaka upala, nastali gubitak tkiva uzrokuje probleme jer više nema dovoljno mjesta za zubni implantat. Ovo je bio slučaj i kod našeg pacijenta. Prije ugradnje zubnog implantata je napravljena CBCT radiološka dijagnostika koja je omogućila trodimenzionalni uvid u kost i defekt zaostao nakon vađenja zuba, a koji onemogućuje dobro pozicioniranje implantata te kasnije vrhunske estetske i funkcijske rezultate. Takva situacija se danas rješava augmentacijom umjetnom kosti i/ili presađivanjem mekog tkiva. Na ovaj način dobivamo dovoljnu količinu kosti i mekog tkiva, ali tek nakon perioda od 4-6 mjeseci koji je potreban kako bi organizam u potpunosti zacijelio. Dakle, ovaj pristup rješavanju gubitka jednog zuba je sporiji, skuplji i kompliciraniji, no na kraju daje neusporedivo bolje i dugotrajnije rezultate. Na implantat je moguće postaviti metal keramičku krunu i metalni abutment (nadogradnja koja izlazi iz implantata), što je dovoljno dobro za stražnje zube, ali u prednjoj regiji gdje je najbitnija estetika ipak je preporučeno napraviti individualni bezmetalni abutment i bezmetalnu keramičku krunu. Izostanak metalne komponente osigurava maksimalnu individualizaciju boje te potpuno prirodan izgled nadomjestka. Našem pacijentu je izrađena upravo ova druga kombinacija te je s istom izuzetno zadovoljan.

Pogledajte fotografije prije i poslije ugradnje zubnog impantata:

Cijene zubnih implantata

Cijena zubnih implantata je u današnje vrijeme nažalost često najbitniji faktor u odluci o dentalnom zahvatu, stoga vam u Centru za estetsku stomatologiju možemo  ponuditi više renomiranih implantoloških sustava; ICX, MIS, Ankylos, Straumann te razne mogućnosti plaćanja:

Gotovina

Kartice: Maestro, American Express, Diners, Mastercard

Kartice na rate: 

Maestro (Zagrebačka banka) - do 12 rata
Diners - do 12 rata
American Express - do 6 rata
Mastercard - do 6 rata

Kompletan cjenik svih stomatoloških usluga pronađite ovdje -> Zubni implantati cijena

Ukoliko imate dodatnih pitanja, ili se želite naručiti na kontrolni pregled javite nam se ovdje ili nas nazovite na 01/557 3839.

 

Centar estetske stomatologije Zagreb - Objavljeno 30.06.2015 - 16634 pogleda

Sviđa vam se? Podijelite s prijateljima...