Mobilni aparatić za zube – Inman Aligner (primjer iz prakse)

mobilni aparatić, ortodoncija, ravni zubi

Mobilni aparatić za zube – Inman Aligner

 

Pacijentica nije zadovoljna položajem svojih prednjih zuba. Prethodno joj je kao jedino rješenje predloženo brušenje svih zuba i izrada bezmetalnih keramičkih krunica. Dolaskom u naš Centar pacijentici je prikazana i mogućnost neinvazivne mobilne ortodontske terapije Inman alignerom. Na ovaj način se za ispravljanje estetskih nedostataka ne moraju brusiti zdravi zubi, a i ukupni trošak je dosta manji.

 

Mobilni aparatić za zube Inman aligner funkcionira na principu konstantnih, ali nježnih sila, koje se na zube prenose putem individualno izrađenog aparatića najmodernijom CAD/CAM tehnologijom. Nakon uzimanja otisaka, dentalni laboratorij šalje softversku vizualizaciju i 3D print budućeg položaja zuba koja se pokazuje pacijentu. Ako je sve prema planu, rad se autorizira i kroz 2 tjedna dolazi gotov aparatić. Velika prednost ovog sustava je i brzina: terapija je u navedenom slučaju završena za samo 3 mjeseca uz nošenje od 16-18 sati dnevno.

 

Po završetku je izrađena i fiksna retencija kako bi se osigurao novi položaj zuba; naime, zubi su živo tkivo i kao takvi se konstantno pomiču. Ako se nakon ortodontske terapije ne izradi pravilna retencija (fiksni splint sa stražnje strane zuba, mobilni retainer itd.), opet će doći do pomaka i gubitka pozicije, a samim time i estetskog efekta.

 

Više informacija o mobilnom aparatiću -> mobilni aparatić Inman Aligner

 

tagovi:

mobilni aparatić, Inman aligner, mobilni aparatić za zube, aparatić za odrasle

Centar estetske stomatologije Zagreb - Objavljeno 24.01.2015 - 17761 pogleda

Sviđa vam se? Podijelite s prijateljima...