• +385 1 557 38 39

    NARUČITE SE

inman aligner CP

Mobilni aparatić za zube – INMAN ALIGNER

Jeste li znali da za ravne zube i ljepši osmijeh više nije nužno dugotrajno nošenje fiksnog aparatića?

Među prvima u Hrvatskoj nudimo inovativnu metodu ispravljanja zubi mobilnim aparatićem nove generacije – Inman Aligner.

Terapije traju vrlo kratko: rezultate, ovisno o težini slučaja, možete očekivati već za 8 tjedana! Aligneri se nose oko 18 sati dnevno, što im također daje prednost nad fiksnim aparatićima. Idete li na ručak ili sastanak, slobodno skinite svoj aligner i nastavite ga nositi kasnije. Također, održavanje higijene je puno jednostavnije i lakše nego s fiksnim aparatićem. Inman Aligner brzo ispravlja manje estetske nedostatke zubne fronte bez brušenja zdravih zuba za skupe krunice ili ljuskice. Važno je spomenuti da uspjeh ovisi o discipliniranosti pacijenta kao i o dobrom izboru slučaja, pošto ovakav vid terapije nije za teže ortodontske nepravilnosti gdje je još klasični fiksni aparatić nezamjenjiv.

Važno je napomenuti da je Esthetic Dental Center certificiran od strane proizvođača Inman Aligner.

Mobilni aparatić Inman Aligner

Inman Aligner je jedinstveni mobilni ortodontski aparatić koji pomiče zube puno brže od ostalih ortodontskih metoda.

Inman aligner je mobilni aparatić nove generacije, vizualno sličan klasičnim mobilnim aparatićima. Namjena mu je u najkraćem roku (6-16 tjedana) ispraviti zube, uglavnom kod manje do srednje teških estetskih defekata u položaju prednjih zuba.

Kako djeluje mobilni aparatić Inman aligner?

Za razliku od clear alignera, gdje je u dizajnu svake udlage programiran određeni pomak zuba, Inman aligner ima aktivne elemente (oprugice i lukove). Oni konstantno vrše lagani pritisak na zube te ih tako pomiču. Inman aligner se izrađuje na temelju silikonskih otisaka koji se šalju u specijalizirani laboratorij u Veliku Britaniju.

Digitalne fotografije i modeli zubnog luka se mjere te se time određuje tijek terapije. Posebna CAD/CAM tehnologija izrađuje individualizirane dijelove koji će, kada se sastave i aktiviraju, pomicati zube.

Za izradu Inman alignera u ordinaciju je potrebno doći samo 2 puta, a sam proces traje oko 3 tjedna. Aligneri se nose oko 18 sati dnevno, što im također daje prednost nad fiksnim aparatićima. Idete li na ručak ili sastanak, slobodno skinite svoj aligner i nastavite ga nositi kasnije. Nadalje, održavanje higijene puno je jednostavnije i lakše nego s fiksnim aparatićem.

Iako je nešto masivniji nego clear aligner ili fiksni aparatić za zube, pacijenti se vrlo brzo naviknu i nemaju nikakvih poteškoća te ostaju zapanjeni brzinom pomaka svojih zuba. Ovo je ujedno i najveća prednost Inman alignera. Raspon indikacija za nošenje ovakvog indikacija je dobro definiran (ograničen na manje i srednje zahtjevne anomalije položaja prednjih zuba) te je za procjenu nosivosti nužno kontaktirati certificirane stručnjake koji će odrediti jeste li pravi kandidat.

Koliko dugo je potrebno nositi mobilni aparatić za zube Inman Aligner?

Iako je Inman Aligner mobilni aparatić, terapije traju vrlo kratko – ovisno o težini slučaja rezultati se mogu očekivati već za 6 tjedana, a u većini slučajeva ne traje duže od 16 tjedana.

Inman Aligner brzo ispravlja manje estetske nedostatke zubne fronte bez brušenja zdravih zuba za skupe krunice ili ljuskice. Važno je spomenuti da uspjeh ovisi o discipliniranosti pacijenta kao i o dobrom izboru slučaja, pošto ovakav vid terapije nije za teže ortodontske nepravilnosti gdje je još klasični fiksni aparatić nezamjenjiv.

“ABB” koncept – align, bleach and bond

Ili u prijevodu poravnaj, izbijeli, oblikuj!

Nakon što se neravni zubi dovedu u idealan položaj, izbijele se, čime dobivaju na svježini i zdravijem izgledu, a eventualna oštećenja cakline, sitni lomovi i hrapavosti se popravljaju visokoestetskim kompozitom te izradom kompozitnih ljuskica. Na taj način zubi ponovno dobivaju prirodan i privlačan izgled, bez invazivnih zahvata poput brušenja i izrade krunica. U slučaju da ni to ne zadovoljava očekivanja pacijenta, može se pristupiti izradi minimalno invazivnih i potpuno individualiziranih keramičkih ljuskica (veneers) koje se posebnom tehnikom lijepe na prednju stranu zuba te tako mijenjaju njegov oblik, veličinu i boju.

Cijene mobilnog aparatića

Cijena Inman Aligner mobilnog aparatića ovisi od pacijenta do pacijenta i o trajanju terapije, a kreću već od 7.500 kn.  Detaljni cjenik možete pronaći ovdje. Pogledajte kratki video kako radi Inman Aligner ili pogledajte stvarne primjere Inman Alignera 

Detaljniji video o mobilnom aparatiću Inman Aligner