zubar zagreb, najbolji privatni zubar zagreb, estheti dental center, edc

Ljuskice za zube – Smile Design (primjer iz prakse)

Smile Design i ljuskice za zube

Wax up ili navoštavanje je dio procesa Smile designa gdje pacijent u suradnji s liječnikom kreira svoj budući osmijeh. Na sadrenom modelu pacijentovih zuba se napravi simulacija budućeg izgleda iz voska. Taj se novi dizajn pomoću privremenog kompozitnog materijala i otiska prenosi direktno u usta pacijenta (mock up). Pacijent ima priliku uživo vidjeti svoj novi osmijeh i prije nego što nastane, te sugerirati eventulane modifikacije.

Pacijentica nije zadovoljna izgledom svojih prednjih gornjih zuba koji su potrošeni i tamni. Kao najbolje estetsko rješenje predlažemo ljuskice za zube iz vrhunske e.max keramike. Također, za izradu keramičkih ljuskica za zube nije potrebno agresivno brusiti zube; preparacija je minimalna i ograničena samo na prednju plohu čime se štedi struktura zuba.

Prethodno tretmanu, u dogovoru s dentalnim laboratorijem, krećemo u postupak navoštavanja kako bi se mogao vizualizirati budući izgled zuba. Učinjen je prijenos situacije s modela u usta te pacijentica može vidjeti i doživjeti oblik, veličinu i položaj zuba. Po završetku ove faze, zubni laboratorij kreće s izradom individualiziranih keramičkih nadomjestaka (veneers). Keramičke ljuskice za zube su finalno cementirane najmodernijom adhezivnom tehnikom gdje je i cement u odgovarajućoj boji zuba, kako ne bi došlo do nepoželjnih odstupanja.

 

Sviđa vam se ono što vidite? Podijelite ovo sa svojim prijateljima i poznanicima!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Kategorije

Najnovije objave

Pošaljite nam upit