Ljuskice za zube - Smile Design (primjer iz prakse)

ljuskice za zube, ljuskice za zube cijena, keramičke ljuskice, ljuskice, zubne navlake

Smile Design i ljuskice za zube

 

Wax up ili navoštavanje je dio procesa Smile designa gdje pacijent u suradnji s liječnikom kreira svoj budući osmijeh. Na sadrenom modelu pacijentovih zuba se napravi simulacija budućeg izgleda iz voska. Taj se novi dizajn pomoću privremenog kompozitnog materijala i otiska prenosi direktno u usta pacijenta (mock up). Pacijent ima priliku uživo vidjeti svoj novi osmijeh i prije nego što nastane, te sugerirati eventulane modifikacije.

 

Pacijentica nije zadovoljna izgledom svojih prednjih gornjih zuba koji su potrošeni i tamni. Kao najbolje estetsko rješenje predlažemo ljuskice za zube iz vrhunske e.max keramike. Također, za izradu keramičkih ljuskica za zube nije potrebno agresivno brusiti zube; preparacija je minimalna i ograničena samo na prednju plohu čime se štedi struktura zuba.

 

Prethodno tretmanu, u dogovoru s dentalnim laboratorijem, krećemo u postupak navoštavanja kako bi se mogao vizualizirati budući izgled zuba. Učinjen je prijenos situacije s modela u usta te pacijentica može vidjeti i doživjeti oblik, veličinu i položaj zuba. Po završetku ove faze, zubni laboratorij kreće s izradom individualiziranih keramičkih nadomjestaka (veneers). Keramičke ljuskice za zube su finalno cementirane najmodernijom adhezivnom tehnikom gdje je i cement u odgovarajućoj boji zuba, kako ne bi došlo do nepoželjnih odstupanja.

 Tagovi: ljuskice za zube, keramičke ljuskice za zube, ljuskice, ljuskice za zube cijena

Centar estetske stomatologije Zagreb - Objavljeno 24.01.2015 - 13755 pogleda

Sviđa vam se? Podijelite s prijateljima...