PRIKAZ SLUČAJA

Uklanjanje bijelih mrlja na zubima i kompozitne ljuskice

Leonora nam se javila s problemom razmaka i bijelim mrljama na zubima. Nije znala kako uopće može riješiti svoj problem te nam se obratila za pomoć. Njeni zubi su inače ravni i nije bilo potrebno nositi ortodontski aparatić, nego samo popuniti prazne prostore.
Krenuli smo minimalno invazivno, odnosno koristili metode koje su maksimalno poštedne za zube. Izbjegavali smo brušenje jer je Leonora mlada djevojka i želimo da što duže zubi ostanu netaknuti. Stoga smo odabrali izbijeliti zube, uz pomoć ICON tehnologije ukloniti bijele mrlje te napraviti kompozitne ljuskice.
prije_i_poslije-001prije_i_poslije-002
Tretman je započeo u našem fotostudiju – fotografirali smo Leonoru i napravili digitalni dizajn osmijeha. Kad je novi osmijeh bio kreiran, uzeli smo otiske njenih zuba i poslali tehničaru da od voska napravi iste takve ljuskice (to se zove wax up).
dizajn novih zuba na modelu - wax up
Po modelu smo izradili kalup i pomoću posebne mase prenijeli buduće zube u usta. Leonora je mogla vidjeti ishod terapije prije nego smo krenuli u izradu.
ICON tehnologijom najprije smo morali ukloniti bijele mrlje na zubima jer to kompozitnim ljuskicama ne možemo zamaskirati. Ta tehnologija sastoji se od različitih preparata koji zatvaraju pore u područjima gdje su bijele mrlje i na taj način vraćaju prirodnu boju zuba, bez ikakvog brušenja. Kad su mrlje bile uklonjene, injekcijskom tehnikom izradili smo 6 kompozitnih ljuskica u gornjoj čeljusti. Sve ljuskice bile su gotove u jednoj posjeti.

Leonora je oduševljena, a i mi smo! 🙂

Naručite se na pregled!

Stvaramo savršene osmijehe uz state-of-the-art tehnologiju i umjetničke sposobnosti naših stomatologa.

Esthetic Dental Center - stručan tim