• +385 1 557 38 39

    NARUČITE SE

Prekrasna mlada žena s bijelim zubima

Izbjeljivanje zubi visokovalitetnim PrevDent proizvodima (primjer iz prakse)

Izbjeljivanje zubi je u posljednje vrijeme među najtraženijim estetskim zahvatima na području lica.

Regulative Europske Unije će u skoroj budućnosti ograničiti ili zabraniti korištenje gelova za izbjeljivanje zuba jačih od 6-7% vodikovog peroksida, između ostalog i zbog pretjerane dostupnosti istih široj javnosti. Vodeći europski proizvođači dentalne opreme su reagirali i na tržištu se pojavljuju novi proizvodi koji garantiraju jednaku učinkovitost uz niže koncentracije, uglavnom modifikacijom formula na molekularnoj razini.

Kao jedna od vodećih ordinacija za estetsku stomatologiju, prvi u regiji smo imali priliku isprobati novi sustav (u sklopu priprema za službeno predstavljanje na međunarodnom HKDM kongresu u Zagrebu) Nizozemskog proizvođača PREVDENT koji garantira jednaki efekt bjeline sa samo 6% koncentracijom aktivne supstance (http://www.prevdent.eu/).

Izbjeljivanje zubi visokovalitetnim PrevDent proizvodima
Izbjeljivanje zubi visokovalitetnim PrevDent proizvodima

Također, u asortimanu je i pasta za zube s hidroksilapatitom (prirodni sastojak zubne cakline) koji remineralizira caklinu, vodica za ispiranje usta bez alkohola te zgodni dodatak – „tooth gloss“ sjajilo koje nakon nanošenja kratkotrajno zubima daje dojam visokog sjaja.

Zbog čega je PrevDent izbjeljivanje zubi drugačije od konkurencije? 

1) Stain removal gel – kombinacija surfaktanata, bio-otapala i aktivnog kisika priprema površinu zuba i otvara caklinske pore kako bi djelatni gel lakše našao put do diskoloracija u zubu

2) Re-Whitening  – nano-hidroksilapatit i vodikov peroksid izbjeljuju zube, ali ujedno i štite od pretjerane osjetljivosti koja je relativno česta kod sličnih zahvata. Slabiju koncentraciju gela kompenzira hladno LED svjetlo koje za razliku od sličnih sustava ima ograničenje izlazne topline na tjelesnoj temperaturi kako toplina ne bi provocirala zubni živac. Cijeli postupak se umjesto u 2 sata obavlja s nekoliko nanošenja i ispiranja u sat vremena (za jača obojenja postupak se ponavlja).

3) Enamel repair – posebna pasta s hidroksil apatitom remineralizira i štiti zube od preosjetljivosti

Nažalost, zbog visoke nabavne cijene (prosječna cijena bleachinga u EU je 600 EUR, za razliku od 200-300 u HR) ovaj proizvod na našem tržištu još neko vrijeme neće zaživjeti.

Ipak, kako sustav funkcionira isprobala je naša asistentica, studentica dentalne medicine Antonija –  rezultate pogledajte u nastavku.