Estetska stomatologija

Estetska stomatologija

Što je estetska stomatologija?

Prekrasan osmijeh je važan dio dojma koji ostavljamo na ljude! Koristeći umjetničke vještine i tehnološki napredak, omogućit ćemo vam ljepši, mladenački osmijeh i više samopouzdanja. To je, u osnovi, estetska stomatologija.

 

Zašto Centar za estetsku stomatologiju?

Centar za estetsku stomatologiju Zagreb specijalizirana je stomatološka ordinacija sa vrhunskim stručnjacima u područjima estetske stomatologije. Naš Centar posjeduje najviše svjetske certifikate u estetskoj stomatologiji.

 

Smile design - zdrav i lijep osmijeh!

Moderna stomatologija ispravlja razne estetske i funkcijske nedostatke zuba, ali i osmijeh u cijelosti. Prema istraživanjima, osmijeh je među prvim stvarima koje zapažamo na drugoj osobi. Privlačan i ugodan osmijeh znači mnogo u svakodnevnoj komunikaciji. Nedavno je razvijen revolucionarni alat za aktivno uključivanje pacijenta u dizajniranje svog novog izgleda, tzv.“Smile design“. Postupak se sastoji od uzimanja otisaka zuba i fotografija, na temelju kojih tehničar izrađuje simulaciju budućih zuba u vosku (wax-up). Po drugom dolasku u ordinaciju, uporabom kompjuterske simulacije, ili još bolje, direktnom izradom privremenih nadomjestaka u ustima pacijenta, dobivamo tzv. „mock-up“ – vjeran prikaz oblika, veličine i boje budućih zuba! Tada pacijent može svojim sugestijama, a u suradnji sa svojim estetskim stomatologom, kreirati detalje svog budućeg osmijeha, po svojoj volji. Na ovaj način dobivaju se iznimno individualizirani i visokoestetski radovi (keramičke ljuskice, bezmetalne zubne krunice itd.).

Smile design je pojam u estetskoj stomatologiji koji označava individualizirani koncept kreiranja zdravog i lijepog osmijeha u suradnji s pacijentom i dentalnim tehničarom. Omogućuje da pacijent prije samog tretmana, a uz pomoć privremenih, individualno izrađenih modela (tzv. „wax up“ i „mock up“) dobije konkretnu sliku o tome kako će izgledati  budući osmjeh te da aktivno sudjeluje u njegovom nastanku.

Proces smile designa izgleda otprilike ovako:

 1. uzimanje otisaka zuba i registriranje pacijentovih želja

 2. izrada „wax up-a“ u laboratoriju. Tehničar na sadrenom modelu uz pomoć specijalnog voska, a prema uputi stomatologa i pacijenta izrađuje „nove“ zube i šalje ih u ordinaciju

 3. stomatolog prezentira novu situaciju pacijentu uz pomoć modela

 4. stomatolog prenosi novu situaciju u usta pacijenta uz pomoć silikonskog otiska i mase za provizorne krune

 5. jednostavnim i brzim kreiranjem te korigiranjem provizornog rada, pacijentu se omogućuje izražavanje svojih želja i saživljavanje s novim osmijehom i prije nego je gotov

 6. tehničar izrađuje definitivni rad

 

Izbjeljivanje zubi

 

Izbjeljiivanje zuba je bezbolan postupak kojim se uklanjaju obojenja zubi, uklanjanjem smeđih i žutih mrlja. Cilj je postizanje individualnog optimuma bjeline koja izgleda prirodno, rezultati su individualni i variraju od osobe do osobe, ovisno o građi zuba i tipu procedure. Zubi su obojani zbog mrlja, starenja, kemijskih oštećenja, lijekova, kave, čaja, cigareta, genetike, bolesti.

a) Izbjeljivanje zubi u ordinaciji (In-office bleaching) 

Izbjeljivanje zubi u ordinaciji je postupak kojim se kroz  posjetu od oko sat vremena dobiva brza, drastična i trajna promjena u boji zuba.

b) Izbjeljivanje zubi kod kuće (Home bleaching)

Izbjeljivanje zubi kod kuće pomoću individualno izrađenih udlaga ili trakica koje se ljepe na zube je proces koji se može koristiti samostalno ili u kombinaciji sa In-office izbjeljivanjem. Postupno se postižu odlični dugotrajni estetski rezultati.

 

Ljuskice za zube

 

Ukoliko niste zadovljni svojim osmijehom, možda su zubne ljuskice rješenje za vas. U našoj stomatološkoj ordinaciji možemo Vam ponuditi dvije vrste ljuskica za zube:kompozitne ljuskice ili keramičke ljuskice

 

Bijele plombe

 

Bijele plombe (ispuni) poznati još kao i kompozitni ispuni, zatvaraju manje rupe u zubu ili zubima nastale radi karijesa ili loma zuba. U estetskoj stomatologiji danas se više ne koriste tzv.crne plombe - amalgami, nego se zamijenjuju bijelim plombama koje su zdravstveno ali i estetski prihvatljivije.

 

Zubni implantati

 

Ako vam nedostaje jedan ili više zuba, a želite se ponovno smijati, govoriti i jesti sa osjećajem ugode i samopouzdanja, implantati su možda riješenje za Vas. U Centru za estetsku stomatologiju, koristimo samo najbolje svjetske implantate; Straumann i MIS

Više detalja o zubnim implantatima, vrstama implantanata te njihovom postavljanju u našoj stomatološkoj ordinaciji možete pročitati ovdje.

Cijena tretmana estetske stomatologije

Redovne cijene kao i sve posebne akcije možete provjeriti u našem cjeniku. Uz posebne akcije dostupne su vam i razne mogućnosti plaćanja

 • Gotovina
 • Kartice:
  • ZABA kartice
  • American Express
  • Diners
  • PBZ kartice
 • Kartice na rate:
  • ZABA i PBZ kartice - do 12 rata beskamatno
  • Diners - do 12 rata beskamatno
  • American Express - do 12 rata beskamatno
 • Potrošački kredit:
  • American Expres do 60 rata
  • Diners do 60 rata
  • Mastercard (Zagrebačka banka) do 36 rata

Ukoliko imate dodatnih pitanja, ili se želite naručiti na pregled javite nam se ovdje ili nas nazovite na 01/557 3839.

tagovi: izbjeljivanje zubi, kompozitne ljuskice, ljuskice za zube, keramičke ljuskice za zube, zubni implantati, bijeli zubibijele plombe

Podijelite s prijateljima