• +385 1 557 38 39

    NARUČITE SE

Clear Aligners - invisible braces

Clear Aligner – prozirni aparatić za zube

Želite ravne zube, ali bez fiksnog aparatića? Bitna vam je potpuna nevidljivost aparatića i visoka razina ugodnosti u svakom trenutku dana?

Clear aligneri bi mogli biti pravo rješenje! Riječ je o setu prozirnih udlaga koje se rade prema preciznim otiscima čeljusti posebnom CAD/CAM tehnologijom. Program, uz vodstvo stručnjaka, pravi simulaciju terapije te se za svaku fazu pomicanja zuba izrađuje po jedna udlaga. Udlage je potrebno nositi oko 22 sata dnevno – skidaju se samo prilikom jela.

Kada jedna udlaga napravi pomak za koji je dizajnirana, prelazi se na drugu i tako do kraja terapije. Terapija traje duže no drugim mobilnim varijantama (Inman Aligner), ali glavna prednost clear alignera leži u njihovoj nevidljivosti i eleganciji nošenja.

Važno je spomenuti da uspjeh ovisi o discipliniranosti pacijenta kao i o dobrom izboru slučaja, pošto ovakav vid terapije nije za teže ortodontske nepravilnosti gdje je klasični fiksni aparatić za zube nezamjenjiv.

Prednosti Simply Smile aparatića za zube

  1. Prozirnost – većina ga ljudi uopće neće primijetiti jer je praktički nevidljiv
  2. Mobilnost – moguće ga je samostalno skinuti kada god to želite
  3. Efikasnost – garantira rezultate u relativno kratkom roku
  4. Udobnost – dizajniran od materijala koji omogućava udobnost nošenja
  5. Prozirni (nevidljivi) aparatić za zube novost je na tržištu.

Među prvima u Hrvatskoj predstavljamo potpuno nov način ispravljanja manjih do srednje zahtjevnih anomalija položaja zuba! Ovakva vrsta mobilnog aparatića postaje sve popularnija pogotovo kod odraslih, jer može izravnati vaše zube i to bez ružnih metalnih bravica. 

Kako radi clear aligner (Simply Smile)?

Simply Smile sastoji se od seta prozirnih tankih udlaga koje se mijenjaju s napretkom terapije. Udlage mijenja sam pacijent, bez stomatologa. One se planiraju i izrađuju preciznom kompjuterskom CAD/CAM tehnologijom u Zagrebu, a na temelju silikonskih otisaka i zagriznih registrata uzetih u ordinaciji.

Proces izrade udlaga od ulaska u ordinaciju do početka terapije iznosi otprilike 3 tjedna, a zahtijeva samo 2 dolaska stomatologu.

Prije samog početka terapije, moguće je u posebnom programu vizualizirati pomake zuba te konačan izgled postave zuba po završetku terapije, što je vrlo praktično jer pacijent unaprijed vidi rezultat.

Koliko traje terapija?

Udlage je potrebno nositi oko 22 sata dnevno – skidaju se samo prilikom jela. Kada jedna udlaga napravi pomak za koji je dizajnirana, prelazi se na drugu, i tako do kraja terapije. Terapija traje duže no drugim mobilnim varijantama (npr. Inman Aligner), ali glavna prednost clear alignera leži u njihovoj nevidljivosti i eleganciji nošenja.

Sama terapija traje u prosjeku od 3 – 8 mjeseci. Clear aligner (Simply Smile) se također idealno uklapa u koncept „brze ortodoncije“ gdje se na temelju „smile designa“ zubi ispravljaju do određenog položaja, a zatim se protetskom terapijom (npr. minimalne invazivne keramičke ili kompozitne ljuskice tzv.veneers) dobiva visokoestetski i trajni rezultat.

Simply Smile nudi i značajnu cjenovnu prednost nad sličnim Clear aligner tehnikama poput Invisaligna, a uz jednaku učinkovitost.

Primjeri prozirnog aparatića Simply Smile iz prakse

Slike prikazuju digitalne modele čeljusti pacijenta prije tretmana Simply Smile sustavom i po završetku tretmana. Na ovaj način možemo lako vizualizirati budući izgled zuba; pacijent je unaprijed upoznat sa svim detaljima što olakšava proces donošenja odluke o terapiji. Važno je spomenuti da uspjeh ovisi o discipliniranosti pacijenta kao i o dobrom izboru slučaja.

Gornja čeljust prije i poslije nošenja Simply Smile nevidljivog zubnog aparatića
 Donja čeljust prije i poslije nošenja Simply Smile nevidljivog zubnog aparatića

Clear aligneri imaju svojih prednosti i pred klasičnim fiksnim aparatićem: nevidljivost, brzina terapije, jednostavno nošenje, nema prepreka u govoru, skidanje po potrebi, lakše održavanje oralne higijene itd., ali su ipak ograničeni na uži spektar indikacija (ne mogu vršiti složene pokrete cijelog zubnog luka poput fiksnog aparatića).